Origami verseny Szekszárdon 2010


Nyomtatóbarát változatPDF változat
Origami verseny Szekszárdon 2010

Iskolánk két rendezvénnyel is csatlakozott az Origami Világnapok rendezvénysorozathoz.
A Szekszárdi Origami Baráti Kör felhívására, hogy a Balassa János Kórház Gyermekosztályának darumadarakat ajándékozzanak a város iskolái, mi is megmozdultunk: okt. 21-én délután iskolánk tanulói egy nagy közös daruhajtogatásra gyűltek össze. Minden évfolyam képviseltette magát. Sok madarat készítettünk. Néhány osztályban annyira lelkesek voltak a gyerekek, hogy a méretre szabott papírokból elvittek és otthon vagy a napköziben tovább folytatták a munkát. A fölsősök technika órákon is hajtogattak.
Így a tagozatunkkal együtt 620 darut sikerült leadnunk a kijelölt határidőre.

Október 27-én rendeztük meg a már hagyománnyá vált városi versenyünket, melynek része egy origami verseny is. Idén a fő témáink a mesterségek voltak. A 3 tagú zsűri, melynek elnöke Tuzy Ibolya volt, két korcsoportban értékelte (1-2. évfolyam, és 3-4. évfolyam) a 13 résztvevő pályamunkáját. 5 díjazottat emeltek ki, de a Magyar Origami Kör jóvoltából minden versenyző kapott ajándékot, melyeket ezúton is köszönünk.
A verseny három részből állt.
1. Otthon elkészített modell: minden tanuló egy otthon elkészített, magával hozott modellel nevezhetett be a versenyre.
2. Kötelezően előírt feladat: egy nagyon egyszerű, gyorsan (15 perc), könnyen elkészíthető modell meghajtogatása volt a feladat leírás alapján. Az idén faleveleket hajtogattak a gyerekek, melyekből egy őszi fát állítottunk össze.
3. Szabadon választott modell: elkészítésére 45 perc állt rendelkezésre. Minden versenyző magával hozta a hajtogatás leírását, a munkájához szükséges eszközöket és a méretre vágott papírokat, és a helyszínen elkészítette választott modelljét, melynek témája a foglalkozásokhoz kapcsolódott.
Lelkes gyerekeket és sok ötletes hajtogatást láthattunk. Remélem, hogy a következő tanévben is ilyen jól sikerül majd az origami versenyünk!
Tillné Dudai Erika
tanítónő, a hajtogatások szervezője


A verseny díjazottjai:
1-2. évfolyam:

Szí Benedek (Dienes Valéria Ált.Isk.)
Kadosa Viktória (Baka István Ált.Isk.)



3-4. évfolyam:
Joó Panna (Babits Mihály Ált.Isk.)
Grúber Mátyás (Babits Mihály Ált.Isk.)
Varga Veronika (Baka István Ált.Isk.)


Játékkategória: 
origami
Szerző: 
Tillné Dudai Erika
Kapcsolódó linkek a Játékházban: