Pete Dávid DoriánPete Dávid Dorián fényképe

5 éves kora óta hajtogat. Legelőször egy érdi waldorf-óvónénit látott origamizni , akinél laktunk pár hétig, és nagyon jó volt vele a kapcsolata. Aztán felfedezte a könyvtárban az origami könyves részleget, és végig hajtogattuk az összes jobb könyvet. Az első egy repülős könyv volt, és az élményt csak fokozták azok a kirándulások, amikor a pécsi TV-torony tetejéről röptettük le őket, vagy a mesék, amelyeknek a szereplői a kész figurák.
Az első perctől fogva érdekelte a hajtogatás, amit otthon a növekvő papírhegyek, majd dobozok bizonyítottak. Tele lett az összes polc és a falak a sok figurával.

Mivel ebben az időszakban elég sok változás történt az életében, a sok új hatás közepette ez egy állandó és élvezetes alkotótevékenység volt számára, és az is maradt a mai napig.

Miután létrejön a figura, "életre kel", játszik velük, új történetek születnek, beszélget velük. A gyerekjátékokhoz hasonló funkciót tölt be az életében, és ezért okozott fejtörést egy idő után, hogy hol is tároljuk őket. Így jött létre a MAPPA, amiből akár ki is lehet szedni őket, s amit folyamatosan bővíteni szeretnénk színesítve az oldalakat.

Ahogy a hajtástípusokat megismerte, és elég biztosan "olvassa" az ábrákat, úgy engedte el a fantáziáját, és kezdte variálni a modelleket, és azt vettük észre, hogy ezek már új modellek. Azt hiszem leginkább saját ötletei alapján szeret dolgozni, de ha a kezébe kerül egy új könyv, végigpróbálgatja azokat a figurákat is, és azokból is csinál több változatot.
Napi tevékenysége a hajtogatás. Persze van, hogy megelőzi más tevékenység (például zászlókészítés a világatlasz alapján vagy a dínó-szinezés), de a kedvence az origami, amihez mindig visszatér.

Az origami művészet nyugalmat sugároz, és fejleszti a logikát, a kézügyességet, pontosságra ösztönöz, és még ezerféle jó hatása van - rosszat nem tudnék mondani, csak legyen elég papír...

Azért jöttünk el az origami táborba, hogy lássa azt, hogy amiben örömét leli, az olyan dolog, amit komoly felnőtt emberek is szívesen művelnek, és lásson jó példákat arról, hová fejlődhetnek a "profik"; véletlenül se gondolja azt, hogy ez egy gyerekes haszontalanság, amiből ki lehet nőni.

Lévai Adrienn

Magyaregregy, 2006. 07.13.


Rövid bemutatkozás

Origamis

Játékterület origami
Születési idő
Valódi vezetéknév [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Valódi keresztnév [ csak a regisztrált látogatók részére ]
E-mail [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Telefonszám [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Irányítószám [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Település [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Utca, házszám [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Ország [ csak a regisztrált látogatók részére ]
Játékos témájú honlapod
Játékszervezeti tagságaid
Utolsó módosítás 2007. augusztus 24., péntek 10.19Kapcsolódások


Cím Típus Szerep
Fényes Hangulatok pályázat eredményeiCikkek, érdekességekillusztráció
AutóPapírhajtogatásokszerző