Origami hétvége Szekszárdon; 2009. március 6-8. - beszámoló


Nyomtatóbarát változatPDF változat
Origami hétvége Szekszárdon; 2009. március 6-8. - beszámoló

Nagy izgalommal készültünk az idei első origami hétvégénkre, mert egy meglepetést tartogattunk a résztvevők számára. Pénteken még kevesen érkeztek meg, de szombat délelőtt már 20-an találgatták, hogy mi lehet az a meglepetés.
A jó hangulatú szabad hajtogatást az ebédszünet és azt követően a Munkácsy kiállítás megtekintése szakította félbe, de azután még a szervezők is nagyon meglepődtek, ugyanis Erdődiné Kószó Éva az egész csapatot meghívta a születésnapi zsúrjára, amihez otthonról hozott mindent: tányért halacska formára hajtott szalvétával, poharat gyönyörű origami virágdísszel, villát szalvéta madárral díszítve, és ünnepi süteményt origami dekorációval. Tátva maradt a szánk is, amit az ünnepelt felköszöntése után finom sütivel és tortával tömtünk be.
Egy kis hajtogatással töltött pihenő után következett a másik nagy esemény: Barkó Magdi és Harmath Gábor a Magyar Origami Kör első hivatalos origami házastársa lett, amit hivatalos ceremóniával és természetesen az erre a célra készült okirat aláírásával hitelesítettünk. Az ifjú házasoknak ezután egy-két hagyományos próbát is ki kellett állnia.
És hogy mi volt a harmadik ünnep: a nőnap.
A sok ünneplés mellett azért másra is jutott idő ezen a hétvégén. Délelőtt a MOK vezetősége tartott megbeszélést, este (éjjel) pedig közös munkával készítettük el a Japán intézet tavaszi dekorációját. Közben a 2009-es "A Föld ahol élünk című pályázat" anyagát is elbírálta a szakértő zsűri.
Vasárnap sajnos már megint nagyon kevés idő maradt arra, hogy az elkezdett munkák is elkészüljenek, mielőtt indulni kellett, és volt olyan is, amit el sem kezdtünk, így a következő találkozóra is maradt még bőven megmutatni való.
Remélem novemberben újra találkozunk!
TI

Fényképek az eseményről: http://origami.homoludens.hu/fenykep-album/origami-hetvege-kepei-szeksza...

Játékkategória: 
origami
Szerző: 
Tuzy Ibolya
Beküldő: 
Tuzy Ibolya